Forma ditt eget liv

IMG_5660 [10729]

Någon annan än jag som inte gillar att diska??

Det är inte det roligaste att göra om dagarna. Och eftersom att det inte är det roligaste så blir det lätt att jag skjuter upp det. Jag tar ett glas, dricker ur det och ställer det i köket. Vi pratar om bara ett glas! Hur mycket kan ett glas egentligen göra? ”Det gör ingen skada nu och jag kan ta det sen” tänker jag och lever vidare i min vardag. Samma sak blir det med en tallrik ochbestick. Ett till glas och tadaaa, jag har skapat en diskhög. Och den blev till av de små felvalen jag tog. Vad hade istället hänt om jag diskade glaset? Och sedan diskade tallriken och besticken? Jag hade haft ett rent och fräscht kök precis som jag vill ha det!

Vart vill jag då komma genom att prata om min oförmåga att diska? Jo för det är de små handlingarna vi gör varje dag, varje minut som formar livet i det hela. Vi har en fantastisk möjlighet och det är att forma våra liv. Men strävar man efter något särskilt då handlar det om att ta rätt beslut och fokusera.

Vill du träna för att bli starkare? Se då till att gå på gymmet. Lägg upp ett schema och bestäm hur många gånger i veckan du ska vara på gymmet. Sluta inte för att du inte ser resultat efter en vecka, få ser resultat då! Men om vi ser över ett större perspektiv, ett år! Då kom den där veckan att bli en viktig byggsten och så även de resterande veckorna. Gym 3ggr i veckan under ett år = 156 pass. Då borde någon muskel ha växt på kroppen i alla fall!

Och kanske är du en ”100%”? Fantastiskt då uttrycker du ju att du verkligen vill något! Men när en möjlighet ligger framför dig, som verkar så bra, så tar du den inte. Varför? Jo för att du vill gå in för något med hundra procent och du har redan saker du gör nu. Vi alla har saker vi gör, olika saker, men en sak har vi gemensamt. Och det är 24 timmar som vi själva bestämmer vad vi gör utav. Just nu har du inte tid att ta möjligheten för då skulle du ju bara kunna lägga  4 timmar i veckan på det, kanske är bättre att vänta ett år till du kan ha mer tid? NEJ stopp! Genom ditt hundra procent mindset så missar du så bra möjligheter. Ta dom timmar du har och börja NU. 100% börjar med 1% och den där 1% kanske är 4 h på en vecka?

Låt oss nu se detta ur ett större perspektiv. Skippar du de timmarna för att du inte kan gå in 100% och tänker att nästa år kanske blir bättre? Då har du under ett år gjort 0 timmar. Men använder du de timmarna och tänker att du använder tiden du har? Då har du under året gjort 208 timmar!!

 

De små besluten du tar varje dag formar ditt liv åt antingen det bättre eller sämre. Det är så lätt att lyckas men det är också så lätt att misslyckas, för att resultatet av de handlingar vi gör idag de ser vi inte förrän efter en längre tid!

Jag är så faschinerad av det här! Och inspirationen kommer från boken ”The slight edge” som alla bör ha läst minst en gång!

 

Kram /Natalie Carrion

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>