Största chansen att tjäna en miljon

Processed with VSCO with b1 preset

Det är nog fler än jag som läst den meningen jag använder som rubrik och inte bara en gång. Och jag skulle vilja ta tillfället i akt att få skriva kring inställningen till pengar, framgång och lotterier.

För mig så har inte en god ekonomi varit en självklarhet. Jag har vuxit upp i en fantastisk familj men vi har kämpat! En frukt om dagen var inte självklart och det var inte heller en julmiddag. Det jag har lärt mig av den situationen har varit att värdesätta livet men också värdet i pengar. Jag skäms inte över att säga att jag jobbar för att få en god ekonomi och jag har stora mål i livet. Det finns ingen egoism i det, snarare tvärtom. Jag vill göra världen bättre, jag vill hjälpa det som är utsatta och det behövs pengar för det. Jag vet att jag en dag kommer att nå dit jag önskar och folk kommer nog ha glömt vilken resa som låg bakom. Men jag har jobbat flera år utan att få betalt för att min vision varit så klar och det som väntar är en uppskjuten belöning.

Vi har generellt en inställning gentemot pengar i Sverige som gång på gång förvånar mig. Det är farligt och skamfullt att prata om pengar och att tjäna bra med pengar, nej fy, då är man en dålig människa. Vågar du prata med andra om pengar och om du inte gör det vad hindrar dig? Varför går du till jobbet varje dag om pengar inte spelar någon roll.

Har någon kämpat för sina framgångar och för det tjänar bra med pengar så har vi människor en förmåga att känna avund, den personen ska nästan uteslutas. Men vad händer när någon vinner på lotto? ”Tjohooo! Wow, så häftigt.” Visst känner du igen det?

Vad är det för mentalitet egentligen? Och största och bästa chansen enligt mig att tjäna en miljon, det är att riktigt jobba för den. Och den dagen de pengarna finns på ditt konto, då kan jag lova att du värdesätter dem enormt.

Precis som när jag va liten och bar ved åt morfar. När jobbet var färdigt då fick jag en femkrona. Den femkronan hade ett större värde än en femkrona jag fick ”bara för att”.

Med detta inlägg så menar jag inte att det enda vi ska prata om är pengar, men jag tycker att vi ska sluta vara rädda för dem! Och jag vet också att vi skulle må bättre om vi kunde vara glada för andras framgång! Nog kan vi unna varandra det?

 

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>