Att våga vara modig

27935549_10210559309810727_658105983_n

Det är fantastiskt vilken utveckling som skett de senaste åren för mig i min musikkarriär, men allra främst de senaste månaderna. Det är lätt att bara se framåt och tänka på vad man ännu inte uppnått, men vad händer då när jag stannar och faktiskt ser vad som hänt. Det är enormt fascinerande och jag känner mig stolt. 

Som många av er läsare vet, så började min musikresa som gatumusiker. En 16 årig tjej, som hade drömmen att få resa över hela världen och spela sin musik. Det är lätt att skratta bort det, men det var seriöst, för mig var det allvar och jag hade bara bestämt mig, det ska hända. Något som händer när vi blir äldre och äldre, det är att vi drömmer mindre och mindre och lätt lägger bort de stora tankarna vi har om vad vi faktiskt kan uppnå.

Många har tyckt att jag varit orealistisk, att jag borde gå en ordentlig utbildning så att jag sitter tryggt i båten när jag inser att det inte kommer att funka med musiken. Jag har mött människor när jag spelat på stan och hört ”Du kan inte sitta här och spela in pengar som tiggarna egentligen borde få, gå, annars kommer jag att smälla till dig”, ”Om du ska bli något speciellt måste du sticka ut, till exempel spela naken”, ”Kan du inte en schlager. Då kommer du inte bli något. Jag kan det här bättre än du”. Det är intressant, att majoriteten av de som kommit med åsikter om hur fel jag gör inte har ens en lilltå inne i musikbranschen. Utöver detta är flera som tagit föregivet att de ska få komma fram och pussa på mig när jag står där, ”en ung och söt kvinna”, ett stamp på min integritet.

Den här resan har inte bara krävt att jag samlat på mig ny kunskap. Den har även varit mentalt utmanande. Till en början så ville jag bara gömma mig under täcket och aldrig sjunga mer när någon sa något kränkande eller gjorde något galet. Men det vore inte rätt, för de ska inte få påverka mina drömmar och mål. Nu säger jag ifrån och är man inte intresserad av det jag gör så behöver man inte stå bredvid mig när jag gör det.

Jag valde aktivt att avsluta en tjänst på 75% några månader efter att jag gick ut gymnasiet för att det blev för begränsande rent tidsmässigt om jag skulle ha en chans att få musiken att slå igenom inom en snar framtid. Jag har hoppat in och jobbat lite extra på olika ställen, men alla månader har inte varit ett liv i lyx. Det var en ekonomisk uppoffring som krävdes, för att sedan få igen det längre fram.

Jag är en optimist, jag väljer att se positivt på framtiden. Skulle jag inte göra det, då skulle jag aldrig orkat kämpa så mycket som jag har gjort. Ibland är det läskigt, men det ligger en sanning i det här citatet  ”mod är vad den fege tar fram när han inte törs”-Pistvakt. Ibland så får man bara slita fram modet och verkligen kämpa för sin sak.

Vi har allt olika tankar, olika mål och olika visioner. Jag respekterar självklart om man är nöjd med sin tillvaro, men vill man något mer så uppmanar jag dig att våga. Det gjorde jag. Det är inte alltid enkelt och jag har gråtit många gånger för att det har varit så utmanande, men lika många gånger har jag valt att resa mig upp igen, för det är JAG värd.

Jag fick tips av en vän till mig om boken ”Sluta aldrig gå” av Christina Rickardsson. Jag har än inte läst den själv, men bara rubriken tycker jag att man kan bära med sig. Oavsett hur utmanande du har det, sluta aldrig gå.

Förra året startade jag med ett mål, jag ville släppa ett album och förra året startade jag utan en enda spelning inbokat. Hösten 2017 släppte jag mitt debutalbum, vintern 2017 spelade jag egenskriven musik på musikhjälpen, vintern 2017 blev ”Upp för fjäll” årets låt i Sápmi, vilket uppmärksammades i flera olika mediekanaler.

Hur startade jag 2018 då? Spelningar inbokade varje månad fram till augusti!!!! Jag har spelat min musik och pratat i både SVT och NRK. Just idag blev musiken uppmärksammad i P3 och på fredag är jag med i ”musikguiden i P3″. Jag planerar att släppa några singlar i år och har flera spännande samarbeten på gång.

Allt hände inte över en natt. Jag har jobbat hårt för det och effekten av att du aldrig slutar gå även när det är som tyngst, det är att du passerar milstolpe efter milstolpe och tillslut når du mål.

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>